Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu

Minister Tjong-Ahin opent panelpresentatie “Young Professionals Discussions” met het thema gericht op “The Future of Paramaribo”

01-06-2022

Minister Tjong_Ahin heeft op woensdag 1 juni 2022 de panelpresentatie geopend. Dit werd gehouden in het Souposo Cafe aan de Costerstraat. Het lag in de bedoeling om de bewustwording op verschillende natuurvraagstukken te vergroten, onder andere de huidige en toekomstige milieu-uitdagingen in Paramaribo.

Wij moeten gezamenlijk werken aan de verandering van onze stad “Paramaribo”. Dit moet niet alleen vanuit een milieuoogpunt bekeken worden, maar ook vanuit een Ruimtelijke Ordening oogpunt, benadrukt Tjong-Ahin. Verder deelde hij mee, dat Paramaribo niet productief is. Elk Hoofdstad dient productief te zijn. Verkeer, inrichting en bestemming zijn de meest voorkomende problemen. De stad is aan het doodbloeden en dat is zonde, aldus Tjong-Ahin. Het Ministerie ROM heeft samen met deskundigen die belast zijn met het Ruimtelijke Ordening in Suriname, een document “De 1e Nota Ruimtelijke Ordening” uitgebracht van geheel Suriname. De samenleving en vooral de jongeren zullen op de hoogte gesteld worden, om hun bijdrage te leveren en hun visie te delen voor het herinrichten van onze hoofdstad Paramaribo.

Dit document zal binnenkort gepubliceerd worden, aldus Tjong-Ahin.

Initiatiefnemer:

-Rotaract Club Of F.R.E.S.H

-Rotary International