Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken

Minister Mac Andrew ontvangt World President JCI voor een beleefdheidsbezoek

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) heeft op maandag 22 april 2024 de World President of the Junior Chamber International (JCI), de heer Kaveen Kumar Kumaravel, ontvangen voor een beleefdheidsbezoek. Bij deze gelegenheid was hij vergezeld van een delegatie bestaande uit leden van zijn kamer en vertegenwoordigers van de JCI-Suriname. Afgezien van de kennismaking, hebben partijen zich toegespitst op samenwerkingsmogelijkheden op het vlak van jongeren. Voorts is er aandacht gevraagd voor een voorstel van de JCI om de Verenigde Naties (VN) zover te krijgen dat ze de viering van de International Human Duties Day (Internationale dag van de menselijke plichten) uitroepen op 10 juli jaarlijks.

Minister Mac Andrew heeft de JCI geprezen voor haar werk wereldwijd, waaronder in Suriname, met betrekking tot het versterken van jongeren in hun sociale ontwikkeling. Gezien de lange historie van de organisatie, ziet hij het aangaan van een partnerschap als een waardevolle strategische zet die kan bijdragen aan het verder verbeteren van het welzijn van jongeren in ons land. De bewindsman vindt dat het ministerie kan profiteren van de jarenlange ervaring die JCI heeft opgebouwd en de expertise die de organisatie beschikt. Hij staat daarom open voor partnerschap. Bij deze gelegenheid heeft de organisatie de minister een schriftelijk voorstel gepresenteerd voor samenwerking gericht op het empoweren van jongeren en het promoten van hun actieve participatie in sociale-, economische- en politieke ontwikkeling. ‘Werkgelegenheid voor jongeren’ en ‘Capaciteitsontwikkeling voor jongeren’ zijn onder andere gebieden die de organisatie in samenwerking met het ministerie wenst te implementeren. Staande de meeting heeft de bewindsman een vervolg gesprek voor de komende week ingepland om het voorstel uit te diepen en met elkaar af te spreken hoe het plan uitgevoerd kan worden.

De World President of JCI brak bij deze gelegenheid een lans voor de plichten van individuen met betrekking tot het realiseren van de SDG’s. Hij vindt dat personen, in het bijzondere jongeren, concrete acties dienen te ondernemen in hun dagelijks leven voor het bevorderen van positieve verandering in hun gemeenschappen en het ondersteunen van bredere inspanningen om een ​​duurzame toekomst voor iedereen te realiseren. Tegen deze achtergrond streeft de JCI naar het laten proclameren van de International Human Duties Day door de VN. Hiertoe is de organisatie bezig om wereldwijd commitment te verkrijgen, middels een petitie en een handtekeningactie. De minister heeft terstond te kennen gegeven dat de organisatie mag rekenen op het ondersteunen van de petitie en dat hij zich vanuit zijn positie als minister volledig zal inzetten hiervoor. Top of Form

De word president van de JCI is enkele maanden geleden benoemd in de functie en brengt daarom bezoeken aan landen waar JCI opereert om zich te oriënteren in het werk van de nationale organisaties van JCI. Van deze gelegenheid maakt hij gebruikt om regeringsfunctionarissen te bezoeken en te spreken over aangelegenheden die betrekking hebben op jongeren.

Paramaribo, 22 april 2024

Communicatie Unit

Ministerie van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken.

Minister Steven Mac Andrew  heeft de World President of the Junior Chamber International (JCI), de heer Kaveen Kumar Kumaravel ontvangen voor een beleefdheidsbezoek. Bij deze gelegenheid was hij vergezeld van een delegatie bestaande uit leden van zijn kamer en vertegenwoordgers van de JCI-Suriname.