Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken

Minister Mac Andrew bezoekt Nickerie voor uitvoering ‘Wroko Foe Mek Moni’

In het kader van het project “Wroko Foe Mek Moni”, dat landelijk door de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) wordt uitgevoerd, heeft minister Steven Mac Andrew op 1 februari 2024 zowel  in de Penitentiaire Inrichting Hazard in Nickerie, als het Natuurtechnisch Instituur (Natin) aldaar, het startsein gegeven van de vaktrainingen Gawasa, Basis Koeltechniek, Electro- Huisinstallatie, Kapper A en Krachtinstallatie. De vaktrainingen worden kosteloos aangeboden. De participanten werden toegesproken door de minister, Senrita Gobardhan, districtscommissaris van Nickerie alsook vertegenwoordigers van de SAO en AWJ. Eveneens heeft de SAO, die reeds 25 jaar actief bezig is met het verzorgen van verschillende vaktrainingen in Nickerie, op die dag een opo jari viering gehouden in Nickerie.

Minister Mac Andrew is blij met de landelijke uitvoering van dit project en twijfelt niet aan de inzet en motivatie van de participanten in Nickerie die in zijn ogen in staat zijn te gaan voor 100% welslagen van de verschillende vaktrainingen.  Hun inzet zal volgens Mac Andrew resulteren in betere kansen als werknemer of micro- ondernemer op de Surinaamse arbeidsmarkt en vooral ook de verdere ontwikkeling binnen hun district ten goede komen. De bewindsman benadrukte dat om duurzame ontwikkeling te realiseren in Nickrie en natuurlijk in het geheel land, investeringen in de ontwikkeling van burgers noodzakelijk is. Het ministerie doet deze investering en verwacht dat de participanten zich landelijk maximaal zullen inzetten. Hij merkte op dat het werk dat door de SAO wordt verzet direct  impact heeft op Surinamers die beseffen dat vakscholing succes met zich meebrengt en kiezen voor gedegen training bij de SAO. De bewindsman is ingenomen met het project “Wroko Foe Mek Moni” dat in Coronie reeds haar eerste vruchten heeft afgeleverd. Hij heeft alle participanten op het hart gedrukt om deze kans met beide handen aan te grijpen en te gaan voor succes.

De districtscommissaris van Nickerie, Senrita Gobardhan, kijkt vol vertrouwen uit naar de inzet en succesvolle afronding van de vaktrainingen in Nickerie. Zij is blij met de gelegenheid geboden aan personen in Nickeie om hun potentie te vergroten middels vakscholing en heeft het werk van de SAO betiteld als waardevol. Naomi Esajas-Friperson, Onderdirecteur Arbeidsmarkt AWJ tevens voorzitter van de Raad van Bestuur bij de SAO  heeft de cursisten gesterkt door aan te geven dat zij niet in zichzelf moeten twijfelen omdat zij de potentie hebben zich te ontwikkelen en ook ontwikkeling te brengen in Nickerie. Na succesvolle afronding kijken de participanten zeker aan tegen uitdagende  ontwikkelingsmogelijkheden en uiteraard succes. Joyce Lapar, directeur van de SAO heeft zich lovend geuit over de motivatie van de enthousiasme van de participanten die een belangrijke stap hebben gezet om zich te laten scholen om na afronding als vaktechnisch kader hun huidige situatie te doen verbeteren. Zij heeft hen aangemoedigd om zoveel mogelijk alle lessen te volgen en elkaar vooral te motiveren. Zij kijkt uit naar de voortzetting van dit project in andere districten.

Paramaribo, 15 februari 2024

Communicatie Unit

Ministerie van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken

Een monent waarop minister Mac Andrew zich richtte tot participanten die in het kader van het project   ‘Wroko Foe Mek Moni’, in het district Nickerie diverse vaktrainingen volgen.