Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en cultuur

Minister levens ontvangt indiase ambassadeur

De minister van Onderwijs Wetenschap en Cultuur Marie Levens heeft op maandag 10 Januari 2022 bezoek gehad van de Indiase ambassadeur Shankar Balachandran. Tijdens zijn bezoek hebben de minister en de ambassadeur gesproken over de samenwerking die India en Suriname kunnen aangaan op het gebied van onderwijs. De bewindsvrouw gaf de ambassadeur aan onder de indruk te zijn van de ontwikkeling die India meemaakt.

Minister Levens zal op het gebied van afstand onderwijs gebruik maken van de kennis en ervaring die India heeft met afstand onderwijs. De minister focust zich vooral op het gebied van de technologische ontwikkeling en cultuur binnen het onderwijs. Het ligt in de planning dat het ministerie een aantal middelbare scholen zal opzetten die voornamelijk gericht zijn op kunst en cultuur om het creatief gevoel bij jongeren aan te wakkeren.

De ambassadeur drukte de minister op het hart gebruik te maken van de verschillende scholarships die India aangeboden heeft aan Surinaamse studenten. De minister en de ambassadeur hebben besloten al deze mogelijkheden te bekijken en zodat burgers zo gauw mogelijk gebruik maken van deze kansen.