Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en cultuur

Minister Levens gaat komende drie jaar bijdrage leveren in OAS-onderwijsbeleid

Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) zal de komende drie jaar een zeer belangrijke rol vervullen in het onderwijsbeleid van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS). De minister heeft zeven jaar geleden een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van de Inter-Amerikaanse Agenda voor Onderwijs voor de OAS-lidlanden.

Deze agenda werd op vergadering van ministers van Onderwijs van de 34 OAS-lidlanden verder uitgewerkt op donderdag 10 en vrijdag 11 november 2022 tijdens de 11th Inter-American meeting of ministers of education.

In de komende periode zal de focus blijven op de kwaliteitsverbetering van de onderwijsvernieuwing in de America’s en de strijd tegen de gevolgen van COVID-19. Duizenden kinderen zijn namelijk niet teruggekomen toen de scholen weer open gingen na COVID-19. Hoewel Suriname erin geslaagd is zijn kinderen en studenten zoveel mogelijk vast te houden in het onderwijssysteem, is er nog heel veel werk te verzetten.

Suriname denkt mee met bijvoorbeeld Jamaica, die 175.000 kinderen kwijtraakte. Dat is 25 procent van hun schoolpopulatie. De consequentie zou een spiraal omlaag richting verhoogde criminaliteit kunnen betekenen. Dat is nu in Haïti het geval, waar scholen opnieuw gesloten zijn vanwege toenemende criminaliteit.

De actieve ministers van onderwijs op deze vergadering waren de ministers van Argentinië, Ecuador, USA, Costa Rica, St Lucia, Colombia, Peru en nog vele anderen.

Minister Levens zal de OAS de komende jaren helpen om de agenda verder vorm te geven met behulp van tussentijdse OAS-ministers vergaderingen en werkgroepen.