Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Regionale ontwikkeling en sport

Minister Emanuël overhandigt sleutels onderwijzerswoning aan leerkrachten te Boslanti

In het dorp Boslanti te Brokopondo vond de overdracht plaats van twee nieuwe onderwijzerswoningen. De minister van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), Gracia Emanuël heeft op vrijdag 19 maart 2023 in aanwezigheid van de gemeenschap, symbolisch de sleutels van de woningen overhandigd aan het schoolhoofd. Deze ontwikkeling werd mogelijk gemaakt door de ondernemer Claudetta Tony, directeur N.V Sarafina met tussenkomst van het ministerie ROS.

De minister is zeer ingenomen met dit heuglijk feit. Volgens haar begint ontwikkeling met onderwijs. “Een mooie school alleen is niet voldoende, de leerkrachten moeten gemotiveerd zijn om goed te kunnen onderwijzen. Het is daarom belangrijk dat de faciliteiten beschikbaar gesteld worden. Ook de burgervader, Ludwig Mendelzoon sprak een woord van dank uit aan de ondernemer, die al jaren in het gebied opereert. Hij riep de gemeenschap op om dit geschenk en de goede band met de ondernemer te behouden. Ook drukt hij ze op het hart een eenheid te vormen. “Want op die manier kunnen we veel meer bereiken.”

De woningen zijn gebouwd nadat een ressortraadslid van het dorp het initiatief nam om naar de ondernemer te stappen en het probleem aan te kaarten. De leerkrachten moesten voorheen lange afstanden afleggen om de school te bezoeken. De woningen zijn naast de school gebouwd en zijn voorzien van twee slaapkamers, bad en toilet en een balkon.