Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken

Medewerkers AWJ ronden training Public Speaking succesvol af

Elf medewerkers van het ministerie van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) hebben op donderdag 5 oktober jongstleden een certificaat ontvangen voor het met succes afronden van de trainingen Public Speaking. Deze training is onderdeel van het capaciteitsversterkingsprogramma, dat wordt uitgevoerd door het directoraat Jeugdzaken ten behoeve van het personeel. De training is verzorgd op 2 en 5 oktober 2023 in het Lalla Rookh gebouw. Zowel personeelsleden van het directoraat Jeugdzaken  alsook personeelsleden van de afdeling Voorlichting van AWJ hebben deelgenomen aan deze training. De training is verzorgd door Sylvia Jacobi van Kaabei Consultancy.

Bij de certificaatuitreiking heeft de directeur van Jeugdzaken, Genti Mangroe, benadrukt dat het intern beleid van het ministerie gericht is op het vergroten van de uitvoeringscapaciteit van het personeel vandaar dat het ministerie doelgerichte trainingen aanbiedt aan zijn personeel.   Zij heeft de participanten  aangemoedigd om de opgedane kennis toe te passen in hun werk. Haar  nadruk op goede presentatie en kennisoverdracht blijkt essentieel te zijn voor de medewerkers die veel met jongeren werken. Mangroe is van mening dat verschillende  afdeling binnen AWJ kunnen beschikken over personen die tijdens activiteiten van AWJ als master of ceremonies (MC) kunnen functioneren. De nodige kennis en vaardigheden zijn de medewerkers bijgebracht en Mangroe verwacht hun inzet en medewerking bij activiteiten van het ministerie.

Sylvia Jacobi heeft aangegeven blij te zijn met de participatie en de motivatie van de medewerkers die tijdens de training tot 3 keer een korte presentatie hebben gehouden.  Gedurende de training zijn verschillende presentatie en public speaking skills behandeld die van belang zijn om een boodschap effectief over te brengen naar het publiek. Jacobi heeft de participanten telkens eraan herinnerd dat het belangrijk is om zelfverzekerd, duidelijk en overtuigd te communiceren. Er is veel aandacht besteed aan zaken zoals de stemgebruik, oogcontact, overtuiging, zelfvertrouwen en uiteraad de presentatie.

Paramaribo, 13 oktober 2023

Communicatie Unit

Ministerie van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken

Zittend: Sylvia Jacobi (trainer Kaabei Consultancy) en Genti Mangroe (directeur Jeugdzaken AWJ), met de geslaagde personeelsleden AWJ.