Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Instituut van de First Lady

“Me Time” project geïmplementeerd op scholen

Na een gesprek met minister Henry Ori van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur is de First Lady gestart met het “Me Time” project op scholen. Dat is niets anders dan het doen van mindfulness oefeningen die ons brein kalmeren. Dit geeft ons de mogelijkheid om de dagelijkse school- en werkdrukte onder controle te houden. Voor schoolkinderen is het doen van “Me Time” enorm belangrijk om kalm te blijven vóór het afleggen van bijvoorbeeld een repetitie of examen.

Na het gesprek met de minister is vanuit het ministerie een lijst naar de First Lady toegestuurd met een tiental scholen, die bereid waren het “Me Time” project te implementeren. “Gisteren en vandaag ben ik langs geweest bij enkele scholen om deze ademhalingsoefeningen samen te doen met de kinderen. De bedoeling is dat de schoolleiding samen met de leerkrachten deze oefeningen verder doen met de kinderen. Om dit te kunnen heb ik aan elke school een tablet geschonken, waarop er een zelf opgenomen video staat met de oefeningen. “

“Me Time” is het creëren van veilige plekken in het brein en het goed leren luisteren naar de signalen van het lichaam wanneer het op mentale gezondheid neerkomt. Het is belangrijk te leven in het hier-en-nu (mindfulness) en niet in het verleden. Het doel hiervan is het afleveren van mentaal sterke, weerbare, veerkrachtige en gezonde jonge Surinaamse burgers aan de maatschappij.