Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Volksgezondheid

Malakit speciale erkenning door WHO Health For All Film Festival

De Director of Communicable Diseases and Environmental Determinants of Health Department (CDE) van de Pan-American Health Organization (PAHO), spreekt de waardering uit naar het ministerie van Volksgezondheid van Suriname voor de inspanningen die het land levert voor het elimineren van malaria.

De CDE verwijst naar de speciale vermelding van de World Health Organization (WHO) Health for All Film Festival (HAFF) op het gebied van “Health Innovation” naar Malakit – Brazilië, Frans-Guyana, Suriname/ Malaria – Toegang tot diagnose en zorg in het Binnenland.

Deze erkenning wordt gezien als een voorbeeld van Surinames inzet als E-2025-land en zijn voortdurende inspanningen om diensten te verlenen aan mobiele migrantenpopulaties die gevaar lopen, evenals interesse in gecoördineerde acties met buurlanden. CDE bevestigd nogmaals de steun van PAHO en de inspanningen van Suriname om malaria uit te roeien. Er zal uitgekeken worden naar een nauwe samenwerking om het malaria doel op regionaal niveau te bereiken.