Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu

Mac Andrew benadrukt: “Meten is Weten en zal in dit alles onze leidraad moeten zijn”

Wereld Meteorologische Dag 23 maart 2023

Het evenement werd gehouden te Zanderij op het terrein van de Meteorologische Dienst Suriname. Ad-Interim Minister Steven Mac Andrew heeft het initiatief genomen een bezoek te brengen en kreeg daarbij een rondleiding door het gebouw onder begeleiding van de Waterloopkundige Dienst Suriname (WLA). De bewindsman heeft kennisgemaakt met het personeel en kreeg ook informatie over de werkzaamheden die verricht worden. De Meteorologische Dienst Suriname deelde mee, dat zei ook belast zijn met het verschaffen van data-informatie ten aanzien van het klimaat, die verder opgestuurd wordt naar het NIMOS om vervolgens te plaatsen op de dondru website die onder toezicht is van het Ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu.

Website Climate Change Database: https://dondru.sr/

Ook, heeft de bewindsman de participerende studenten van het NATIN en MULO KANAAN hun certificaat overhandigd. Het Ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu kijkt uit naar een vlotte en productieve samenwerking met het Ministerie van Openbare Werken. Daarnaast bedankt het ministerie ROM ook de donoren die aandacht hebben besteed aan dit project.

Het Ministerie van Openbare Werken (OW) afdeling Waterloopkundige Dienst Suriname (WLA) heeft dit project georganiseerd. Het ministerie van ROM is door het ministerie van OW gevraagd om dit project te ondersteunen. Dit project wordt verder ondersteund door het GCCA+ Phase 2 project, welke gefinancierd word door het Europese Unie(EU) en de United Nation Development Programme (UNDP).