Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken

Leden RACO geïnformeerd over “micro financiering”

De leden van de Raad voor Coöperatie wezen (RACO) hebben een presentatie “micro financiering” bijgewoond op het Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J). De presentatie is door de voorzitter van RACO, Claudette Etnel, georganiseerd voor de leden om meer inzicht te verkrijgen met betrekking tot de“micro financiering” faciliteit van Trustbank Amanah. De voorzitter vindt het belangrijk dat de leden ook geïnformeerd worden over de mogelijkheden die de bank te bieden heeft aan coöperaties aangezien RACO zich bezighoudt met het opzetten en het begeleiden van coöperaties in Suriname. De presentatie heeft op maandag 28 februari 2022 plaatsgevonden.

Clarence Tokromo, van de afdeling Micro Finance bij Trustbank Amanah, heeft aangegeven dat de bank ernaar streeft om kleine en middelgrote ondernemingen te ontwikkelen, ondersteunen en te stimuleren volgens de beginselen van islamitisch bankieren. Het doel is om te zorgen voor duurzame economische groei en op termijn te voldoen aan de financiële behoeften van regionale marktenter ondersteuning van de productiesector. De bank biedt financieringsmogelijkheden aan micro-ondernemers die onder andere hun voorraden willen uitbreiden of extra equipment nodig hebben voor meer productie.

Leden van Raco tijdens de presentatie.

De micro financieringen worden aan iedereen verstrekt, in het bijzonderaan landbouwers met een minimale dekking. Deze bank begeleidt ook startende micro-ondernemers bij zowel het voor- en na traject alsook het opstellen van de basis zaken zoals budgetteren en kostprijscalculaties. Indien deze ondernemers aangesloten zijn bij een coöperatie of organisatie is de bank ook bereidt om deze doelgroep te voorzien van de nodige informatie met betrekking tot micro financiering.

Paramaribo, 16 maart 2022

Communicatie Unit

Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken