Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu

Launch “Trots op onze Zee” bijgewoond door het min.ROM

Vandaag, 5 november 2022 heeft het Ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu de launch van de educatieve documentaireserie “Trots op onze Zee” bijgewoond. Dit vond plaats in het Event Center van Assuria High Rise.

4 afleveringen zijn gelanceerd. De participanten kregen een certificaat in handen.
De serie is ontwikkeld door:
mw.Dr. Haydi J. Berenstein>KBF Milieu Goodwill Ambassadeur, Mariene Bioloog tevens oprichter en voorzitter van stichting SOBA.
> In samenwerking met Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname
Het doel van deze documentaire serie:
> Jongeren leren over de betekenis van de zee, over onze exclusieve economische zone en de economische activiteiten die daar plaatsvinden.
> Het mariene ecosysteem, klimaatverandering en zeespiegelstijging, “blauwe koolstof”, migrerende fauna, Sargassum zeewier en het beschermen van de mariene zoogdieren en zeeschildpadden.
> Jongeren en het algemeen publiek leren over actuele Nationale en Internationale activiteiten aangaande bescherming van de zee-ecosystemen. Suriname als Range State: m.b.t migrerende fauna, het verdrag dat de bescherming van deze dieren ter hand neemt.
> Jongeren leren op educatieve wijze deze begrippen te gebruiken in het dagelijks leven en over te brengen.
Het Ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu waardeert de inzet, betrokkenheid van de jongeren met bijbehorende informatie die hun aangeleerd is tijdens de expedities.