Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Regionale ontwikkeling en sport

Landbouwers ROS getraind in het waarborgen van hygiënische veiligheid landbouwgewassen

Landbouwers en landbouwvoorlichters van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) zijn getraind, in het waarborgen van de hygiënische veiligheid van landbouwgewassen door middel van de huidige preventie referentie methode. De Gevarenanalyse – Kritisch Controlepunten training oftewel de Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP) heeft 5 dagen geduurd en wel van 13 februari tot en met 17 februari 2023.

De HACCP methode houdt onder ander in, het identificeren van elk gevaar, dat voorkomen, elimineren of tot een aanvaardbaar niveau herleiden. Verder het identificeren van de kritische controlepunten in de stadia waarin controle essentieel is om een gevaar te voorkomen, te elimineren of tot een aanvaardbaar niveau te reduceren.

Directeur Hermien Pavion van het Directoraat Agrarisch Ontwikkeling Binnenland (DAOB) gaf aan dat het gewenste resultaat op korte termijn bereikt is. “De participatie was uitstekend. Het gewenste resultaat op lange termijn moet nog bewezen worden.”

Met deze training is de capaciteit van de groep versterkt om zodoende de opgedane kennis toe te passen. Na de training moeten deze landbouwvoorlichters op hun beurt de opgedane kennis overdragen aan de belanghebbenden in het binnenland van Suriname.