Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Defensie

Kinderen OS Reeberg krijgen informatie over militair beroep

De openbare school te Reeberg (OS Reeberg) heeft op vrijdag 30 juni jl. een beroependag georganiseerd. Het doel hiervan was om de leerlingen op jonge leeftijd kennis te laten maken met de verschillende beroepen, waaronder ook het beroep van de militair. Want kinderen kijken ook op naar militairen. De korporaals der eerste klasse R. Baldewsingh en Schenkers van het Korps Militaire Politie (KMP) gaven de schoolkinderen uitleg over de werkzaamheden bij het KMP. Voorts mochten de leerlingen genieten van een motorfietsshow. Verder heeft de sergeant der eerste klasse Ramkisoen ook informatie verstrekt over de werkzaamheden van de Militaire Geneeskundige Dienst (MGD). Hiervoor was er ook een ambulance van het Nationaal Leger aanwezig. Van het Legermuseum was aanwezig de soldaat der eerste klasse M. Wongsodimedjo.

Namens het bureau Civiel-Militaire Relaties (Cimir) heeft de kapitein Shyam Manniesingh deze activiteit gecoördineerd. Volgens de legerkapitein is beroependag een bijzondere dag voor deze leerlingen, omdat zij dan de kans krijgen om geïnformeerd te worden over een breed scala aan beroepen. Het helpt ze om hun passie te ontdekken en hun vaardigheden af te stemmen op een potentiele beroep. “Als militairen stonden we daar om de volgende generatie te inspireren. Mannen en vrouwen die elke dag hun uniform aantrekken om onze natie te beschermen en de waarden hoog te houden”, aldus de legerkapitein.

Naast het verschaffen van informatie heeft het Nationaal Leger ook broden beschikbaar gesteld aan de leerlingen van O.S. Reeberg.