Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken

Kick-off trainingen capaciteitsversterking CARICOM Youth Ambassadors en Jeugdofficiers

De CARICOM-Jeugdambassadeurs en -Jeugdofficiers hebben op donderdag 23 februari 2023 een aanvang gemaakt met de eerste in een serie van een zestal trainingen ter capaciteitsversterking. Op de eerste training genaamd ‘From Planning to Actuality” ging de trainer, Jordi Ronowidjojo van Plotinus, in op de obstakels en verantwoordelijkheden in het identificeren van doelen en doelstellingen, het inplannen van trajecten, het bewijzen en verdedigen van bestaansrecht van initiatieven, het ontwikkelen van beleid, effectieve evaluatie en duidelijke communicatie. De bedoeling van de serie trainingen is dat de jeugdvertegenwoordigers goed worden toegerust met kennis en vaardigheden in het actualiseren en implementeren van het CARICOM Youth Development Action Plan (CYDAP) en van het CARICOM Youth Ambassadors Programma voor Suriname (CYAPS).

De jeugdambassadeurs en de jeugdofficiers werden bij deze gelegenheid toegesproken door de directeur van Jeugdzaken, Genti Mangroe, en de interim-directeur van het Nationaal Jeugdinstituut (NJI), Mitesh Bhaggoe, die de jongeren hebben aangespoord om creatief te zijn bij het ondernemen van acties en activiteiten in het kader van het CYDAP en CYAPS. Beide functionarissen zijn ervan bewust dat een tekort aan financiële middelen een mogelijke bottleneck kan zijn voor de implementatie van zowel het programma als het plan. Tegen deze achtergrond was de boodschap van Mangroe dat niet alles geld hoeft te kosten. Voor het ondernemen van acties zijn volgens haar vooral wilskracht en toewijding nodig.

Het Ministerie van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) acht het belangrijk dat zoveel als mogelijk belangstellende jongeren deelnemen aan het trainingstraject, naast de jeugdigen in het CARICOM Youth Ambassadors Programme Suriname. De training werd ook bijgewoond door de scheidende SDG Youth Ambassadors, Sivern Hammen en Chermain Pansa. De groep heeft de training interessant gevonden, zo boeiend zelfs dat er een vervolgsessie is afgesproken. Op de agenda staat nog een vijftal trainingen gepland voor de doelgroep, elk met steeds een ander onderwerp. Deze trainingen zullen de jongeren in staat moeten stellen hun potentie ten volle te benutten door de opgedane kennis toe te passen in het jeugdwerk.

Paramaribo, 01 maart 2023

Communicatie Unit

Ministerie van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken

De CARICOM-Jeugdambassadeurs en -Jeugdofficiers hebben een aanvang gemaakt met de eerste in een serie van een zestal trainingen ter capaciteitsversterking.