Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken

Instituut First Lady schenkt schoolpakketten aan NJI ten behoeve van Jongeren

Door het Instituut van de First Lady van de Republiek Suriname, Melissa Santokhi-Seenacherry, zijn ongeveer 500 schoolpakketten geschonken aan het Nationaal Jeugd Instituut (NJI),  bestemd voor kansarme Schoolgaande jongeren in alle districten. Deze pakketten worden via leden van de Jeugdraad Suriname (JRS),  jongeren die nauw betrokken zijn bij het Caricom Youth Ambassadors Programma (CYAP) en het Sustainable Development Goals Youth Ambassadors Programma (SDGYAP), overhandigd aan  jongeren in alle districten. De eerste pakketten zijn verstrekt in Sipaliwini en Commewijne vanaf oktober 2023. Via het Jeugdraadslid van het district Sipaliwini, Jonathan Vrede, hebben   hulpbehoevende jongeren in Sipaliwini en wel in de dorpen Pamboko, Abenaston, Kaaiapaati, Jawjaw en Nieuw Aurora, hebben daarbij een schoolpakket ontvangen.

Mitesh Bhaggoe, directeur NJI, is blij dat jongeren een steentje kunnen bijdragen om ervoor te zorgen dat andere hulpbehoevende jongeren kunnen worden geholpen aan materiaal ten behoeve van hun onderwijsproces. Deze handreiking zal hen eveneens stimuleren om hun best te doen op school.  Bhaggoe is blij dat het NJI daarbij een bijdrage kan leveren. Ook Jonathan Vrede  is ingenomen met dit project dat volgens hem een goed steentje bijdraagt aan de noden van schoolgaande jongeren in Sipaliwini. Via het CYAP zijn eveneens 50 schoolpakketten overhandigd aan jongeren woonachtig aan de rechteroever van Commewijne. Nafia Lalmahomed, Youth Officer van het CYAP, is enorm blij met dit project daar jongeren ervoor kunnen zorgen dat andere hulpbehoevende jongeren kunnen worden geholpen aan schoolspullen. Ook voor het Jeugdraadslid Brandon Wazirali die samen met Nafia Lalmahomed een steentje heeft bijgedragen aan de distributie van de pakketten aan jongeren in Commewijne, was deze gebeurtenis een moment van voldoening en empowerment.  Zij wenzen dat jongeren  ongeacht moeilijke omstandigheden zich blijven inzetten voor groei en ontwikkeling.

Paramaribo, 28 december 2023

Communicatie Unit

Ministerie van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken

Enkele jongeren die via het NJI in samenwerking met leden van de JRS, SDGYAP en de CYAP, in aanmerking zijn gekomen voor een schoolpakket.