Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken

Installatie Arbeidsadvies College zittingsperiode 2024-2025

Installatie Arbeidsadvies College zittingsperiode 2024-2025

Minister Steven Mac Andrew van het ministerie van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) heeft op woensdag 8 mei 2024 de installatie gedaan van de leden van het Arbeidsadvies College (AAC) voor de nieuwe zittingsperiode 2024-2025. Bij deze gelegenheid heeft de bewindsman de rol van dit college benadrukt in het beleidsvormingsproces van de minister van Arbeid. De inzichten en adviezen vanuit het college, die gebaseerd zijn op kennis en expertise van de sociale partners, maar ook hun perspectieven, helpen de minister om beslissingen te nemen op het vlak van wetgeving en beleid op basis van nauwkeurige analyses.

Minister Mac Andrew beschouwt het AAC als een goed voorbeeld van de werking van ‘sociale dialoog’, een van de vier pijlers van het Decent Work-concept, waarbij de focus wordt gelegd op het bevorderen van constructieve dialoog tussen werkgevers, werknemers en de overheid om tot overeenstemming te komen over arbeidsgerelateerde kwesties. Tot nu toe heeft het AAC zich volgens hem meer gebogen over de arbeidswetgeving, echter ziet hij graag dat het college de minister ook voorziet van input over het arbeidsbeleid en de uitvoering daarvan, zoals de implementatie van het Decent Work Country programme 2023-2026. De bewindsman is zich ervan bewust dat hiertoe de taken en de duur van de zittingsperiode van het college mogelijk verruimd zullen moeten worden. Dit zal volgens hem worden meegenomen bij de evaluatie van de Wet op het AAC.

Mevrouw Mohnie Babulall, die voor een tweede zittingstermijn het ACC zal voorzitten, heeft de minister bedankt voor het vertrouwen gesteld in haar en in de leden. Van deze gelegenheid heeft zij gebruik gemaakt om de bewindsman het verslag over de zittingsperiode 2022-2023 te overhandigen. Zij en enkele leden, die al zitting hadden in het vorig college, vroegen de minister aandacht voor verruiming van de zittingsperiode, waardoor het college in staat zal zijn om meer hooi op zijn vork te nemen. Het AAC bestaat verder uit: Rowan Noredjo (AWJ), Glenn Piroe (AWJ), Naomie Esajas-Friperson (AWJ), Dusty Santokhie- Karijadrana ( JusPol), Imro Edam (Moederbond), Jerrel Zegelaar (PWO), Anita Palmtak – Coutinho (CLO), Claudette Etnel (C-47), G. Sairras (VSB), Kamlesh Ganesh (VSB), Ch. Reiziger (ASFA), L Pinas (ASFA), Wihtley Lodik (secretaris/AWJ). Ook zijn er plaatsvervangende leden benoemd.

Paramaribo, 8 mei 2024

Communicatie Unit,

Ministerie van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken

Installatie van de voorzitter, leden en plaatsvervangende leden van het Arbeidsadvies College (AAC) voor de zittingsperiode 2024-2025.