Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Defensie

Infanterie Landmacht winnaar Defensie Games 2022

De Infanterie van de Landmacht is met de snelste tijd als winnaar uit de bus gekomen bij de Defensie Games 2022. In het kader van het optimaliseren van de fysieke gesteldheid van militairen werd de Defensie Games-competitie op 10 maart 2022 gehouden.

Dit jaar hebben 6 dienstonderdelen van het Nationaal Leger (NL) het tegen elkaar opgenomen. Het gaat naast de Infanterie om de Marine, Militaire Politie (MP), Luchtmacht (Luma), Surinaamse Militaire Academie (SMA) en het Korps Speciale Troepen (KST). De militairen hebben deelgenomen aan een oriëntatieloop, dead run, truck duwen, touwtrekken en een water hindernis wedstrijd.

Volgens luitenant-kolonel Werner Kioe A Sen, plaatsvervangend bevelhebber, is het van belang dat militairen operationeel en in goede conditie zijn voor het uitvoeren van opdrachten. “Wij moeten fit genoeg zijn om alles wat wij moeten doen, aan te kunnen”, benadrukte de legertopper.

Ook minister Krishna Mathoera van Defensie benadrukte het belang van de fysieke gesteldheid van het leger. “Jullie fitheid representeert de fitheid van het Nationaal Leger”, stelde de bewindsvrouw.  Volgens de minister hebben de zes participerende groepen hiermee ook een signaal aan de rest van defensieorganisatie gegeven. “Dat dit belangrijk is. Het creëert kameraadschap, sportiviteit, strijdvaardigheid en leiderschap”, aldus de minister.