Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Instituut van de First Lady

Het “Prani Yu Dyari” project is een feit!

Het Pranu Yu Dyari project is een feit! Middels dit project wil First Lady Mellisa Santokhi-Seenacherry jongeren stimuleren om te leren planten, zodat ook zij onderdeel zijn van het proces tot voedselzekerheid. “Wij willen ze leren om bezig te zijn met de natuur en de bewustwording en waardering te creëren voor onze eigen vruchtbare grond. Door zelf te planten, bent u verzekerd van onbespoten gewassen, dus gezonde groeten en fruit. U bent ook bezig uw gezin, in het bijzonder de kinderen, te leren zelfredzaam te zijn”, gaf de First Lady aan.

En hoe mooi was het niet om dit project vandaag, op de 64ste verjaardag van de President, te lanceren. Het streven is om dit jaar nog 6400 gezinnen te hebben voorzien van een plantpakket, welke bestaat uit een brede bong, kastanje, bitawiri, klaroen en bananen plantje. Hiernaast ook enkele cassave stokjes, enkele peper en tayerblad plantjes. “Ons streven is om in de komende twee jaren totaal 64.000 gezinnen te hebben voorzien van dit plantpakket.”

Dit project wordt uitgevoerd met ondersteuning van de ministeries van Landbouw, Veeteelt en Visserij en Ruimtelijke Ordening en Milieu. Dank aan de ministers en aan eenieder die dit project op welke wijze ondersteunt. Samen werken wij aan de voedselzekerheid in ons mooi Suriname.