Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer

GRONDUITGIFTE IN HET DISTRICT COMMEWIJNE

11-04-2022

Het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) heeft op donderdag 7 april 2022, grondpapieren aan behoeftigen uitgereikt in het district Commewijne. Van de 1131 burgers die in aanmerking zijn gekomen voor grondpapieren in dit district, hebben 503 zich in 2021 online geregistreerd.

De uitreiking heeft symbolisch plaats gevonden door de president van de republiek Surinname, Chandrikapersad Santhoki, de minister van GBB, Dinotha Vorswijk en de directeur van Dienst der Domeinen, Mw. Meredith Vitolie en andere beleidmakers.

Directeur Vitolie heeft aangegeven dat de roep naar grondpapieren van mensen die jarenlang in het district Commewijne wonen onder de aandacht is van het ministerie. Volgens Vitolie is de titel van een stuk grond, de erkenning voor het Surinaams zijn.

Verder heeft de directeur de mensen die in aanmerking zijn gekomen, aangemoedigd om de nodige zaken in orde te maken binnen de vastgestelde tijdstip die in de documenten zijn aangegeven.

De uitreiking in Commewijne is de eerste in 2022, maar er zullen zeker nog meer dagen volgen voor Commewijne, dit zegt minister Dinotha Vorswijk van GBB.

Niet een ieder die de aanvraag heeft gedaan, is in aanmerking gekomen, maar de regering werkt eraan om de achterstanden te verkleinen. Zij roept de burgers op om geduld te betrachten.

Minister Dinotha Vorswijk kijkt met trots terug naar de invoer van online registratie in het vorig jaar met betrekking tot grondaanvraag. Zij benadrukt dat dit systeem verder gehanteerd zal worden. Met de uitgifte van domeingronden wilt het ministerie invulling geven aan de doelen die in het beleid zijn opgenomen.