Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Regionale ontwikkeling en sport

Glunder Simeon beëdigd tot granman der Aluku’s

Op de voormiddag van de Dag der Marrons werd Glunder Simeon beëdigd door president Chandrikapersad Santokhi tot granman van de Aluku’s. Dit historisch moment vond plaats in het presidentieel paleis in aanwezigheid van de vicepresident, Ronnie Brunswijk, andere hoogwaardigheidsbekleders en vertegenwoordigers van het traditioneel gezag. Ook de koninklijke delegatie uit Afrika heeft deze plechtigheid bijgewoond.

Glunder behoort tot de Jacobi lö en is geboren en getogen in het dorp Cottica aan de Lawarivier. De nieuw bakken granman heeft voorheen gewerkt voor de Medische Zending en hij heeft daarbij een bijdrage geleverd aan het welzijn van de dorpelingen, wat een positieve impact heeft gehad op de marroncultuur.

Zowel de president als de vicepresident wensten hem succes toe en beloofden hun volle ondersteuning te geven bij het uitoefen van zijn ambt binnen de marroncultuur.

Na de beëdiging in het paleis is er op traditionele wijze gefeest op het terrein van het Nationaal Indoor Stadion (NIS).