Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Instituut van de First Lady

First Lady woont High Level Side Event in Bahamas’s bij

Op uitnodiging van H.E. Ann Marie Davis, echtgenote van de premier van het Gemenebest van de Bahama’s, was de First Lady op 21 augustus 2023 te gast tijdens een High Level Side Event op de 13e Ministeriële Bijeenkomst van Vrouwenzaken van het Gemenebest. Het thema van dit event was “Transformative Leadership for Gender Equality and Women’s Empowerment” (transformatief leiderschap voor gendergelijkheid en de empowerment van vrouwen).

Tijdens dit event hebben verschillende sprekers, variërende uit professionals, doktoren, wetenschappers en pastors gesproken over de “Gender Based Violence, Human Rights, Mental Health and Wellness”. Ook zijn er verschillende oproepen gedaan aan alle vrouwen om elkaar te verheffen om zo een sterkere front te vormen, want samen kunnen wij deze uitdagingen overwinnen.

In Suriname maakt First Lady Mellisa Santokhi-Seenacherry zich ook sterk voor women empowerment, middels diverse programma’s. In deze tijd waar wij streven naar gendergelijkheid, is het onvermijdelijk dat vrouwen elkaar nog meer empoweren en ondersteunen. “Ik roep daarom ook de Surinaamse vrouw op om samen te werken en verdeeldheid tegen te gaan.”