Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Instituut van de First Lady

First Lady Santokhi gastvrouw tijdens Annual General Meeting SCLAN

Als onderdeel van het Spouses of CARICOM Leaders Action Network (SCLAN) evenement tijdens de 43e reguliere vergadering van Caricom staatshoofden en regeringsleiders, is er een evenement georganiseerd onder het thema ‘Advancing the SDG’s’.

Tijdens dit evenement hebben diverse UN-organisaties, zoals de UNICEF, UNFPA, UNDP, UNAIDS en PAHO de stand van zaken aangekaart met betrekking tot baarmoederhalskanker, gendergelijkheid, mentale gezondheid, hiv/ aids en adolescentenzwangerschap. Ook zijn diverse oplossingen aangedragen op welke manier landen kunnen pleiten voor meer investeringen voor vrouwen en kinderen.

In de openingstoespraak van First Lady Mellisa Santokhi-Seenacherry als ondervoorzitter van de SCLAN gaf zij aan dat mentale gezondheid ook gezondheid is en dat wij samen de verantwoordelijkheid moeten nemen om de taboe omtrent geestelijke gezondheid te verbreken en het praten over onze geestelijke gezondheid te bevorderen. Ook moeten leden van de SCLAN alle mogelijkheden bekijken om baarmoederhalskanker te bestrijden. De SCLAN zal samen met diverse stakeholders eraan werken om het leven van elke Caribische burger te verbeteren.

Mevrouw Rossana Briceño, voorzitter van de SCLAN en echtgenote van de Premier van Belize, zei dat wij niet alleen onze aandacht moeten vestigen op de COVID-pandemie, maar partnerschappen zijn belangrijk en gezamenlijk moeten wij werken naar oplossing voor deze vraagstukken als baarmoederhalskanker, hiv/ aids en onze mentale gezondheid.

Na de presentaties van de verschillende UN-organisaties bestond de mogelijkheid tot vragen stellen.

Het is een zeer productieve meeting geweest en First Lady Santokhi vond het een eer de gastvrouw van dit belangrijk evenement te mogen zijn.