Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Instituut van de First Lady

First Lady ontvangt donatie van reusable pads

First Lady Mellisa Santokhi-Seenacherry heeft op de Permanent Mission van de Republiek Suriname in New York, een donatie van reusable (sanitary) pads in ontvangst mogen nemen uit handen van dokter Padmini Murthy. Dit gebeurde op donderdag 14 september, in aanwezigheid van ambassadeur Sunil Sitaldin. Dr. Murthy juicht het gebruik van reusable pads toe, omdat zij na eigen observatie als arts (een opgeleide verloskundige en gynaecoloog), waarnam dat niet elke vrouw toegang heeft tot maandverband of die kan permitteren.

De donatie bestaat uit 250 compleet in elkaar gezette pakketten. Eén pakket bestaat uit onder andere: de reusable pads, ondergoed en een bijbehorend tasje. Het is het basisrecht van de mens, met name de vrouw, om toegang te hebben tot de meest essentiële zaken. Zo ook maandverband.

Het ligt in de bedoeling een brede samenwerking aan te gaan met dokter Murthy, zodat meerdere vrouwen in aanmerking kunnen komen voor een set reusable pads.

“Ik dank dokter Murthy hartelijk voor deze donatie en wens haar heel veel succes toe met al het goede waarmee zij bezig is”, zei de presidentsvrouw na afloop van de donatie.