Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Instituut van de First Lady

First Lady loopt mee tijdens educatieve wandeltocht

Op zaterdag 10 december 2022 heeft Stichting Stop Geweld Tegen Vrouwen, ter afsluiting van “16 Days of Activism against Gender Based Violence campaign” en in verband met Dag van de Rechten van de Mens, een educatieve wandelloop georganiseerd. Middels deze wandelloop is aandacht gevraagd voor geweld binnen het gezin. De First Lady had de eer de aanwezigen toe te spreken en de loop officieel te starten.

“Voor de start heb ik vooral de aanwezige jongens en heren gevraagd om trots te zijn op hun moeder, zusters en oma’s. Vrouwen en meisjes zijn sterk en leveren een wezenlijke bijdrage aan de ontwikkeling van een land en geweld tegen vrouwen is in strijd met alle rechten van de mens. Nog voor de start wees ik de aanwezigen erop dat eenieder gelijk is en ook een gelijke behandeling moet krijgen.”

First Lady Mellisa Santokhi-Seenacherry is blij dat de Stichting Stop Geweld Tegen Vrouwen dit initiatief genomen heeft en hoopt dat er vanuit andere organisaties ook meer aandacht besteed wordt aan geweld in welke vorm dan ook en aan de mensenrechten.