Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Regionale ontwikkeling en sport

Directoraat Duurzame Ontwikkeling Inheemsen schenkt Matta Troelie Kamp als markt

Het Directoraat Duurzame Ontwikkeling Inheemsen heeft het dorp Matta een Troeli Kamp, dat zal dienen als markt, geschonken. Gesteld kan worden dat deze markt tot stand is gekomen, nadat vorige jaar de Kleine-Ondernemers tot twee keer toe, hun waar ten verkoop hebben aangeboden. Zij hebben toen het directoraat benadert, omdat zij dit een permanent karakter wilde geven. Het is ook een goede ondersteuning naar de Kleine-Onderneming. Het verzoek is in ontvangst genomen en er is toen werk ervan gemaakt, dat resulteerde in deze ‘Troelie Kamp’ als markt. Zij hebben voor de Troelie Kamp gekozen, omdat het een waardevolle dakbedekking is voor de Inheemsen, heel duurzaam en omdat zij ook de traditie willen behouden.

Het directoraat heeft als doel om de economische ontwikkeling van de Inheemsen, te stimuleren, te bevorderen en te ondersteunen. Deze kamp is geschonken door het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport(ROS), aan de gemeenschap van Matta, als ondersteuning van de Kleine-Ondernemer. Zij hebben nu een permanente plek om hun waar, aan de man te brengen. Er moet nog besloten worden wat de openingsdagen en tijden zullen zijn.

Het ministerie heeft alleen financieel gesteund, al het andere is gemeenschapswerk geweest. Volgens directeur Loreen Jubitana, zou het Directoraat Duurzame Agrarische Ontwikkeling Binnenland, de mensen kunnen motiveren en ondersteunen, door plantmateriaal te schenken en de mensen onderwijzen, hoe te planten.

Minister Gracia Emanuel zei dat Matta als voorbeeld voor vele gemeenschappen kan dienen, ook de mensen in het achterland. Zij vond de manier van aanpak van Matta heel goed.

De kapitein Wendeline Sabajo, maakte gebruik van de gelegenheid en vroeg aan de minister om haast aan de behandeling van de Grondrechten te zetten.

Aanwezig waren: dhr Eric Wijngaarde (behoud bio cultuur)

Voorzitter VIDS Muriel Fernandes

Dorpshoofd Wendeline Sabajo

Garcia Emanuel minister van Regionale Ontwikkeling en Sport