Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu

Conferentie Caribbean Urban Forum 2023 in Suriname

Thema: Veerkracht en duurzaamheid verbeteren door innovatie”

Het Caribbean Urban Forum (CUF) is een internationale conferentie over stedenbouw en -ontwikkeling, landbeheer en andere ruimtelijke ordeningsgerelateerde onderwerpen die relevant zijn voor de Caribische context.

Het wordt sinds de oprichting in 2011 jaarlijks gehouden. Dit jaar is er voor Suriname gekozen om de conferentie te houden.

Het is de belangrijkste kans voor praktijkmensen, beleidsmakers en onderzoekers om ervaring en kennis uit te wisselen over lopende activiteiten in het Caribisch gebied en/of relevant voor het Caribisch gebied, om capaciteit op te bouwen door middel van trainingsprogramma’s, workshops, presentaties van wetenschappelijke artikelen alsook paneldiscussies en beleidsposities te bevorderen door middel van dialogen.

Daarnaast is dit evenement een sleutelactiviteit die kameraadschap opbouwt tussen praktijkmensen en het netwerken met organisaties en instellingen versterkt om de uitwisselen van ideeën in te plannen om te komen tot een actieplan.

CUF 2023 wordt gehouden van 31 mei 2023 tot 2 juni 2023 in het Royal Torarica Hotel in Paramaribo, Suriname. Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) en de Vereniging Ruimtelijke Planners van Suriname (SPASU) zijn respectievelijk de gastheer en de co-host van de CUF 2023.

Door middel van presentaties, workshops en discussies zal het Forum:

1. Vormgeven aan de ontwikkeling van de regio op basis van de nieuwe groeimogelijkheden door middel van goede planningspraktijken

2. De status onderzoeken van de regio met betrekking tot klimaatrisico’s en mogelijkheden voor aanpassing en mitigatie aan de klimaatverandering

3. De nieuwe technologieën en praktijken onderzoeken die invloed kunnen hebben op levens en levensonderhoud

4. Kritisch onderzoek doen naar de implicatie van geslacht voor de fysieke omgeving

5. Kansen en overlevingsmechanismen onderzoeken in arme gemeenschappen om de kwaliteit van leven te verbeteren.

6. De professionele planningspraktijk en het onderwijs bekijken in het Caribisch gebied

7. Een algemene vergadering bijeen roepen van de Caribbean Planning Association (CPA)

Dit forum is een van de belangrijkste activiteiten van het Harnessing Innovative Technologies ter ondersteuning van Resilient Settlements on the Coastal Zones of the Caribbean (HIT RESET Caribbean) Project, één van de 12 toegekende projecten die worden gefinancierd uit het ACS-innovatiefonds.