Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken

Bij 42 jaar SAO krijgt Auto Body Spuitkamer een facelift

De Stichting Arbeidsmobilisatie & Ontwikkeling (SAO), heeft op vrijdag 19 mei 2023 op een economische verantwoorde wijze haar 42-jarig bestaan herdacht. In plaats van te feesten, heeft de SAO deze gelegenheid aangegrepen om de afdeling Auto Body Repair een facelift te geven die neerkomt op een grondige renovatie en verfbeurt. De plechtige oplevering heeft plaatsgevonden op de jaardag van de SAO in aanwezigheid van het personeel en cursisten. In de afgelopen 42 jaren heeft deze afdeling nauwelijks een onderhoudsbeurt gekregen en was dringend toe aan renovatie. Op deze afdeling leren cursisten de kneepjes van het uitdeuken en herstellen van schade aan de body van een voertuig en het spuiten van een nieuwe laklaag. De afgeleverde krachten vinden hun weg als werknemer naar bestaande spuit en uitdeukbedrijven of beginnen als micro-ondernemer een eigen onderneming.    

Bij deze plechtigheid was minister Steven Mac Andrew van AWJ ook aanwezig en hij heeft bij deze gelegenheid een lans gebroken voor de SAO als instrument ter bestrijding van de armoede in ons land. In een fel betoog heeft hij het belang van de vakschool benadrukt. Volgens hem zet de SAO zich, met haar vaktrainingen, al vier decennialang met succes in voor economische zelfredzaamheid en zelfstandigheid van de beroepsbevolking. Hij vindt dat de SAO daarom niet meer is weg te denken uit de samenleving en bij de aanpak van armoedebestrijding in ons land. Tegen deze achtergrond zet hij zich in regeringsverband in om extra financiële middelen voor de SAO vrij te krijgen, met de bedoeling dat de vakschool haar trainingsactiviteiten kan continueren en zo haar bijdrage verder kan leveren aan menselijke ontwikkeling. Hij ziet het formeel onderwijs en het vakonderwijs als voorwaarden voor de gewenste menselijke ontwikkeling. Voor wat betreft vakonderwijs rekent de beroepsbevolking op de SAO, daarom riep hij directie, staf en personeel van de stichting op om hiervan bewust te zijn en als zodanig te handelen. Hiermee zinspeelde de bewindsman op de financieel-economische situatie in het land en de impact daarvan op het voortbestaan van de SAO. Hij zal zich blijven inzetten als minister dat ook de overige trainingslokalen van de stichting een grondige onderhoudsbeurt krijgen. Hij feliciteerde de SAO-gemeenschap met het initiatief om de afdeling Auto Body Repair een facelift te geven.    

Naomi Esajas-Friperson, voorzitter van de Raad van Bestuur van de SAO en Joyce Lapar, directeur SAO, beschouwen de face lift van de “Auto Body Repair” als een mijlpaal, omdat de renovatie en verfbeurt zijn gerealiseerd uit de weinig beschikbare middelen van de stichting. Zij gaven aan dat er een afname van aanmeldingen van cursisten is geconstateerd de afgelopen maanden. Zij denken dat het komt door de economische situatie in het land, waardoor het voor cursisten niet gemakkelijk is om het inschrijfgeld te betalen en de trainingen te bezoeken. Beide vertrouwen erop dat de aanmeldingen spoedig weer vlot zullen verlopen. Zij hebben de cursisten en instructeurs bedankt voor het werk dat is verzet om de spuitkamer op te knappen en het een kwastje te geven. Middels het knippen van een lint door de minister vond de symbolische oplevering plaats.

Paramaribo, 21 mei 2023

Communicatie Unit

Ministerie van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken

Minister Steven Mac Andrew staat in aanwezigheid van het personeel van de SAO op het punt de gerenoveerde autobody-spuitkamer in gebruik te nemen middels het knippen van een lint.