Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer

Belangrijke Mededeling DIENST ‘S LANDS BOSBEHEER (LBB)

Belangrijke mededeling

Op dinsdag 12 juni hebben leden van ‘s Lands Bosbeheer een juwelierszaak bezocht en daar tanden van wilde katachtigen aangetroffen. Deze tanden zijn direct in beslag genomen door de dienst en zowel de eigenaar van de juwelierszaak als de inbeslag genomen tanden zijn overgedragen aan de politie voor verdere afhandeling.

Wij willen benadrukken dat alle wilde katachtigen in Suriname wettelijk volledig beschermd zijn volgens het Jachtbesluit 2002, verwijzend naar de Jachtwet 1954. Dit betekent dat het jagen op deze diersoorten STRAFBAAR is.

Conform artikel 2 en 3 van de Jachtwet 1954 is het verboden om beschermde dieren te vangen, te proberen te vangen, te proberen te doden, delen van huiden en andere lichaamsdelen in bezit te hebben, dood of levend te koop aan te bieden, te verkopen, te verhandelen, te schenken, af te leveren, te vervoeren, in te voeren of uit te voeren.

We willen specifiek juwelierszaken, kopers, verkopers en dragers/houders van deze tanden waarschuwen dat overtreding van de Jachtwet strafbaar is. Overtreders lopen het risico op een boete en/of gevangenisstraf. Het is illegaal om delen van beschermde diersoorten in welke vorm dan ook in uw bezit te hebben.

Bij arrestatie loopt u het risico op een boete en/of gevangenisstraf.

Laten we gezamenlijk zorgen voor de bescherming van onze waardevolle fauna en flora in Suriname. ????????

#BeschermdeDieren#Jachtwet#Natuurbescherming#Suriname

Geen fotobeschrijving beschikbaar.