Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken

Oproep aan jonge filmmakers

De Ambassade van Argentinië in Suriname doet een oproep aan jonge filmmakers in Suriname.

Middels dit bericht doet het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken namens de ambassade van Argentinië in Suriname een oproep aan jonge filmmakers tussen de leeftijd 18 en 35 jaar om te participeren aan het jongeren programma “Young filmmakers week for Latin Amerika and the Caribbean (CELAC)”.

Dit programma staat binnen het raamwerk van Argentina’s Pro Tempore Presidency of CELAC in 2022, “Casa Patria Grande” en heeft als doel het perspectief van nieuwe generatie filmkunstenaars van deze regio te promoten en te verspreiden.

Het evenement zal van 05-09 september 2022 plaatsvinden in een hybride format bij de Manuel Belgrado Auditorium van Argentijnse Ministerie van Buitenlandse Zaken als fysieke locatie. Er zal een virtuele ruimte beschikbaar zijn waar de film kan worden bekeken tijdens het evenement.

Selectie proces:

De ambassades van Argentinië in elk van de CELAC-lidstaten zullen de films selecteren die elk land zal vertegenwoordigen. Na ontvangst van de films van elk land maakt de directie een definitieve selectie op basis van de volgende criteria: -Relevantie van de film in zijn vakgebied -Behaalde onderscheidingen -Aantal kijkers in het land -Kwaliteit van het originele script -Belang van het onderwerp en de benadering ervan -Het zal ook waardevol worden geacht dat de film is gemaakt als een co-productie tussen landen in de regio.

Technische benodigdheden: De film moet worden verzonden als een H264-bestand (1920×1080) FULL HD/ Stereogeluid/ 5.1, via een LINK, FTP of WeTransfer naar het e-mailadres dicul@mrecic.gov.ar als laatste alternatief, een harde schijf (DCP) kan worden verzonden via de diplomatieke koerier (gezien de koeriersagenda). De regisseurs van de geselecteerde films moeten de machtiging ondertekenen voor beide vertoningen, face to face en in het platform tijdens het evenement.

De deadline voor het indienen van een film is gesteld op maandag 01 augustus 2022. Deelnemers kunnen zich aanmelden  via de link: Https://forms.gle/3wQztfvFgRhoAnmX7

Paramaribo, 18 juli 2022

Communicatie Unit

Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken