Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Binnenlandse Zaken

De sixteen days of activism against gender based violence campaign

De periode tussen 25 november en 10 december wordt door de VN gemarkeerd als de Sixteen Days of Activism Against Gender Based Violence Campaign.
Jaarlijks wordt gedurende deze periode wereldwijd extra aandacht gevraagd voor gendergebaseerd geweld en worden acties gevoerd om het bewustzijn te verhogen over en om acties te ondernemen tegen gendergebaseerd geweld tegen in het bijzonder vrouwen en meisjes. Daar uit statistieken van de Dienst Criminele Informatie Verzorging (DCIV) van het Korps Politie Suriname en diverse onderzoeksrapporten blijkt dat de meeste slachtoffers van geweld vrouwen zijn, wordt voor deze kwetsbare groep extra aandacht gevraagd.
Gendergebaseerd geweld neemt toe tijdens elk type noodsituatie – of het nu gaat om economische crisis, conflicten of het uitbreken van ziekten. Het thema voor 2020 is “Orange the World: Fund, Respond, Prevent, Collect!”.
Het Bureau Gender Aangelegenheden (BGA) van het ministerie van Binnenlandse Zaken roept daarom alle ministeries, niet-gouvernementele organisaties, het bedrijfsleven en andere partners op om acties te ondernemen die moeten bijdragen aan de bewustwording over en het reduceren/ elimineren van geweld tegen vrouwen.
U kunt het verschil uit maken! U kunt vrouwen en meisjes die geweld ervaren, ondersteunen om veilig en vrij van geweld te blijven. Onderneem actie tijdens de 16 dagen van activisme om gendergebaseerd geweld te beëindigen.