Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

AZP kondigt opnamestop aan

Vanwege het feit dat het beraad/de acties van de Algemene Bond van Personeel van het Landsbedrijf Academisch Ziekenhuis Paramaribo (ABPLAZ) nog niet zijn opgeheven, deelt de directie van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) aan het publiek mede, dat zij genoodzaakt is een opnamestop af te kondigen voor geplande opnames.

Patienten voor wie een opname afgesproken was worden dringend geadviseerd contact te maken met (de polikliniek van) hun behandelende specialist.

Poliklinische zorg

Op de huisartsen wordt een beroep gedaan om zoveel als mogelijk vooraf telefonisch in contact te treden met de specialist en patiënten zo veel als mogelijk naar andere ziekenhuizen te verwijzen. De poliklinieken zijn zowel op een vast toestelnummer als op een mobiel telefoonnummer bereikbaar. Indien u de polikliniek via WhatsApp contact, krijgt u een automatisch bericht inzake de dienstverlening.

Acute zorg

De acute dienstverlening, met name via de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) en de ambulancedienst, vindt plaats conform de bestaande protocollen. Op het publiek wordt dringend een beroep gedaan om zo veel als mogelijk gebruik te maken van de diensten van andere zorgverleners zoals de huisarts en de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) en de overige spoedposten, zodat het aanwezige zorgpersoneel zich kan concentreren op de meest ernstig zieke of gewonde patiënten.

Speciale diensten

– De nierdialyse patiënten worden geholpen volgens het vastgesteld schema met ondersteuning van Nefrosur N.V.

– De bij ons bekende zwangeren worden normaal geholpen.

– Oncologische zorg, waaronder chemotherapie op de oncologie unit en radiotherapie in het RTCS hebben normaal voortgang.

De directie betreurt de ontstane situatie en rekent op uw begrip.