Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken

AWJ komt met ‘GPS Jeugd’ applicatie ter ondersteuning van het jeugdbeleid

Het Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) zal binnenkort de applicatie ‘Gids Positie verbetering voor de Surinaamse Jeugd’ (GPS Jeugd) launchen. Het gaat om een digitale gids, waarbij nuttige informatie snel te vinden zal zijn. De applicatie zal informatie verschaffen over de diverse mogelijkheden op het vlak van: educatie, vorming, vrijetijdsbesteding, bescherming en gezondheid. De beschikbare informatie moet bijdragen tot het bekend raken met jeugdactiviteiten, scholing, vorming, hulp & dienstverlening. Deze applicatie moet worden gezien in het kader van het streven van het ministerie naar jeugdontwikkeling. De applicatie is gebouwd door Datasur in opdracht van het ministerie.

De demo van de digitale gids werd op maandag 11 maart 2024 door Datasur en het onderdirectoraat Jeugdzaken, gegeven aan minister Steven Mac Andrew en de directie van Jeugdzaken. De bewindsman  bleek na de presentatie tevreden te zijn met de applicatie. Hij heeft een beroep gedaan op de app-developer om het gebruik van de app zo eenvoudig, aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk te houden. De app kan volgens hem  vanwege de beschikbaarheid van allerhande data op een centrale plek een positieve invloed hebben op deelname van jongeren in hun eigen ontwikkelingsproces. De bewindsman benadrukte het efficient gebruik van de app door zowel de providers als de doelgroep. Tegen deze achtergrond heeft hij zijn directie gevraagd om erop toe te zien dat zowel particuliere organisaties als overheidsinstanties, de nodige informatie ter beschikking stellen waardoor de app ten volle tot zijn recht kan komen. 

Het project is geïnitieerd door het  onderdirectoraat Jeugdcentra dat belast is met de coördinatie hiervan. De medewerkers die verantwoordelijk zullen zijn voor het beheer van deze applicatie, zullen de komende week worden getraind door Datasur. De app zal voor gebruikers kosteloos via Google Play (android) en App store (IOS) te downloaden zijn.

Paramaribo, 12 maart 2024

Communicatie Unit

Ministerie van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken

Het onderdirectoraat Jeugdcentra en Datasur geven een demo aan de minister en directie van Jeugdzaken, van de applicatie ‘GPS Jeugd’, de digitale gids ter ondersteuning van Jeugdontwikkeling.