Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken

AWJ en OWC werken samen in het kader van de her -, om – en bijscholing van de beroepsbevolking

De ministers van Arbeid Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) en Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC), respectievelijk Steven Mac Andrew en Henry Ori, hebben op maandag 6 november 2023 een memorandum of understanding (MOU) getekend op het Kabinet van de President van de Republiek Suriname, welke AWJ in de gelegenheid zal stellen om op verzoek gebruik te maken van de onderwijsfaciliteiten van OWC in het kader van de her -, om – en bijscholing van de beroepsbevolking.  

De noodzaak voor het gebruik van onderwijsfaciliteiten van het ministerie van OWC, waaronder leslokalen op verschillende scholen zal in de komende periode toenemen, ondermeer vanwege de uitvoering van het project  ‘Wroko Foe Mek Moni’, dat door de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO), een werkarm van AWJ, landelijk wordt uitgevoerd. Het project voorziet in vaktrainingen voor personen in de leeftijdsgroep 16 tot en met 40 jaar met als doel hen in de gelegenheid te stellen om een vak te leren in het streven naar zelfredzaamheid. Zij zullen na afronding van een vaktraining aan de slag kunnen  als werknemer of als micro-ondernemer. Het project  ‘Wroko Foe Mek Moni’  is op zaterdag 21 oktober 2023 gelanceerd in Coronie waar ongeveer 40 personen deel nemen aan de vaktrainingen Textiele Werkvormen en Electro-Huisinstallatie.  Bijzonder is dat de trainingen geheel kosteloos worden aangeboden daar de Surinaamse regering een bedrag van SRD 50 miljoen heeft gereserveerd voor dit landelijk trainingsproject. Met de ondertekening van de MOU hebben partijen wederom een belangrijke stap gezet voor wat betreft de ontwikkeling van de beroepsbevolking.  

Paramaribi, 7 november 2023

Communicatie Unit

Ministerie van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken

Minister Steven Mac Andrew van (AWJ) en minister Henry Ori van (OWC), bij de ondertekening van een MOU, in het kader van de her -, om – en bijscholing van de beroepsbevolking.