Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken

Ambassadeur Republiek Filipijnen op bezoek bij minister Kuldipsingh

Minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J), heeft ambassadeur Mario Chan van de Republiek Filipijnen, residerend in Brasilia ontvangen voor een kennismakingsbezoek. Tijdens dit bezoek is de samenwerking tussen beide landen besproken. Ook het opstarten van meer kleine- en middelgrote bedrijven in Suriname is een aandachtspunt. Dit bezoek heeft plaatsgevonden op donderdag 24 maart 2022.

Ambassadeur Chan vindt het belangrijk dat jongeren zich verdiepen in hoe een eigen onderneming op te starten. Deze denkwijze zal ook zorgen voor verdere economische groei en ontwikkeling in Suriname. Hij is van mening dat de participatie, scholing en de bewustwording op het gebied van  de olie- en gasindustrie naar een hoger niveau gebracht kan worden in Suriname. De Ambassadeur heeft te kennen gegeven dat de Republiek Filipijnen voldoende expertise heeft om Suriname hierin te ondersteunen.

Ambassadeur Mario Chan van de Republiek Filipijnen, residerend in Brasilia op kennismakingsbezoek bij Minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J).

Minister Kuldipsingh is de mening toegedaan dat Suriname veel uitdagingen heeft als het om  ondernemen gaat. In dit kader is het ministerie al geruime tijd bezig met specifieke her- en bijscholing voor verschillende doelgroepen waaronder de jongeren. Middels  de uitvoering van het Basic Needs Trust Fund (BNTF)-9 project welke als doel heeft het versterken en/ of bijbrengen van de nodige “hard skills en soft skills” van voornamelijk werkloze jeugdigen ten einde hun kansen voor het vinden van een baan te vergroten, stimuleert het ministerie jongeren om te  ondernemen. Het ministerie zet zich ook in voor de toegankelijkheid tot betaalbare financiële diensten voor jonge ondernemers. De minister kijkt uit naar een vruchtbare samenwerking tussen Suriname en de Republiek Filipijnen.

Paramaribo, 25 maart 2022

Communicatie Unit

Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken