Algemene- of bijzonderegelegenheden 2021

Algemene of bijzondere gelegenheid

Tenzij anders is beslist door de President, worden onderscheidingen uitgereikt bij een algemene aangelegenheid (de verjaardag van de Republiek Suriname op 25 november) of tussentijds bij een bijzondere gelegenheid (meerjarige jubileum van verenigingen, ondernemingen of andere instanties).

In verband met 46 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid op 25 november 2021 zijn aan 166 personen een ereonderscheiding toegekend.

Klik hier voor de lijst van decoratie 25 november 2021 (Advertentieblad 31 december 2021 nr.104)

Tussentijds bij een bijzondere gelegenheid in 2021

Op 19 april 2021:

Dhr. Roy P. Baidjnath Panday is de ereonderscheiding Groot Officier in de Ereorde van de Palm, toegekend

Op 07 juni 2021

Ambassadeur van de Volksrepubliek China, Z.E. de heer Liu Quan is de ereonderscheiding  Drager Grootlint in de Ereorde van de Palm, toegekend

Op 05 okt 2021

Ambassadeur van de Republiek Frankrijk, Z.E. Antoine Joly, is de ereonderscheiding Drager Grootlint in de Ereorde van de Palm, toegekend 

Op 11 dec 2021

Ter gelegenheid van de herdenking van 125 jaar Psychiatrisch Centrum Surininame (PCS) werden de voordrachten van deze organisatie uitgereikt in het kader van de VN Internationale Dag van Gezondheid voor iedereen op 12 december.

Klik hier voor de lijst van gedecoreerde PCS’ers (Advertentieblad 4 januari 2022 nr.1)

Op 19 dec 2021

Zijn aan 287 bloeddonoren een onderscheiding toegekend. Deze onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt aan personen die respectievelijk, 30, 45,50.60,90 en 100 keren bloed hebben gedoneerd.

Klik hier voor de lijst van gedecoreerde bloeddonoren (Advertentieblad 4 januari 2022 nr.1)

Retourneren van onderscheidingstekens bij overlijden of bevordering

Het is natuurlijk een bijzondere eer dat u door de President van de Republiek Suriname bent onderscheiden. Dit heugelijk feit zal u nimmer willen vergeten en wij twijfelen er niet aan dat u zorgvuldig zult omgaan met uw onderscheidingsteken. Het onderscheidingsteken of eremedaille kan gedragen worden wanneer u binnen uw eigen omgeving een bijzondere gelegenheid bezoekt.

Weliswaar is bij Wet ook rekening mee gehouden dat de onderscheidingen van Staatswege verstrekt zijn geworden en dienen derhalve in geval van onder meer overlijden, of benoeming in een hogere klasse van de Ereorde geretourneerd te worden”. Voor meer informatie of vragen kan contact opgenomen worden met het Kabinetskantoor Bestuurlijke en Administratieve Aangelegenheden; secretariaat Adviescommissie voor Surinaamse Onderscheidingen tel no.426851 toestel 356/354 of mailen naar adviescie.decoraties@gov.sr

Meer nieuws

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Meer informatie van de Surinaamse overheid

E-gov
Kabinet van de president
Contact

Vacatures
Sitemap

© 2021 GOV.SR | Privacy policy | Cookie Policy | Sitemap