Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu

Minister Steven Mac Andrew bezoekt Earth Hour campagne; “Laat je horen voor de jaguar”

Thema: “Laat je horen voor de jaguar”

Minister Steven Mac Andrew van het Ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu heeft op uitnodiging van World Wildlife Fund (WWF Guianas) de Earth Hour bijgewoond, die gehouden werd op zaterdag 25 maart 2023 te Assuria High Rise. “Middels de campagne ‘laat je horen voor de jaguar’ heeft WWF Guianas verschillende activiteiten georganiseerd die voor iedereen gratis te bezoeken was. Minister Steven Mac Andrew kreeg daarbij ook een rondleiding door de Jaguar Info & Fun Markt onder begeleiding van de organisatie WWF. Nadat een deel van de geplande activiteiten afgerond waren, gaf de organisatie een kunstwerk overhandigd aan de Bewindsman voor het ministerie ROM.

Omstreeks 21:00u mocht de Bewindsman met de Directeur van WWF, David Singh en de Directeur van Assuria, Mario Merhai gezamenlijk de knop drukken om het licht uit te maken. Het doel hiervan was om samen met de Overheid, het Bedrijfsleven en Non-Governmental Organization_NGO’s , “Symbolisch een signaal geven dat Suriname met z’n allen de aarde leefbaar houden voor mensen en dieren”. Verder werd met minimale verlichting binnen het gebouw van Assuria gekampeerd in de schouwburg. Alle aanwezigen konden genieten van interactieve shows o.a zang, dans en spelletjes.

De organisatie WWF Guianas zet haar expertise altijd in om bij te dragen aan Overheidsbeleid voor natuurbescherming en duurzaam beheer van natuurlijke hulpbronnen. Het gaat om institutionele-, technische- en financiële ondersteuning. Centraal in het Memorandum of Understanding (MoU) staat de ontwikkeling van een strategisch meerjarenplan 2020-2025 voor het ministerie. De evenwichtige balans tussen economische groei en milieubescherming is in deze een must.

Mac Andrew maakte van de gelegenheid gebruik om de directeur van WWF Guianas en directeur van Assuria te bedanken voor het werk dat zij verrichten in Suriname op het gebied van natuurbescherming en verduurzaming.

Dit evenement werd georganiseerd door WWF-Guianas in samenwerking met partner Assuria Verzekeringen. Hoofdsponsoren: Community Fund van VSH Group (#VSHTrading#VSHTransport), Community Fund van Torarica Group. Mede mogelijk gemaakt door: Alembo, Fernandes Bottling, Fernandes Bakkerij, DA Suriname, DJ Jerry Jay, HEM SURINAME NV, Fernandes Ice Cream, Lutchman & Co.