Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Defensie

33ste Infanterie bataljon Landmacht viert 35-jarig bestaan

Met een defilé, parade en een sportdag is op 21 en 22 april 2022 op speciale wijze de 35ste jaardag van het 33ste Infanterie bataljon van de Landmacht van het Nationaal Leger herdacht.  

“15 april, de oprichtingsdag van de Infanterie, is een heel bijzondere dag voor het Nationaal Leger. Het markeert de start van de operationele eenheid, de grondtroepen”, zegt commandant luitenant-kolonel Ashokkoemar Jagdew van de Landmacht. Deze dag staat bekend als de Dag der Infanterie. Binnen de Infanterie hebben compagnieën gecombineerd deelgenomen aan de verschillende sportactiviteiten. Dit was om de cohesie en vriendschap onderling te stimuleren en om hiermee verder te groeien naar een  professionelere organisatie.

De eenheden waren verdeeld in onder andere: tijgers, legu en PB. Als winnaar is uitgeroepen de groep van de tijgers. Het infanterie bataljon is in de periode van de binnenlandsoorlog opgericht. Het bestaat uit de gevechtstroepen van de Landmacht die voor de grensbewaking en het overheidsgezag gestationeerd zijn langs de grenzen en in het binnenland.

De huidige bataljonscommandant is majoor Ronny Jhinkoe. De eerste bataljonscommandant bij de oprichting was kolonel  Adolf  Jardim. Vermeldenswaard is dat meerdere ex-bevelhebbers leiding hebben gegeven aan het Infanterie bataljon.