Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer

3 maart 2024: Werelddag voor wilde dieren en planten: Suriname, een schatkamer van biodiversiteit!

Vandaag vieren we Werelddag voor wilde dieren en planten, een dag om de wonderbaarlijke rijkdom van onze planeet te vieren en te beschermen.

U heeft zeker wel eens gehoord over het feit dat Suriname een bosbedekking van ongeveer 93% heeft . Maar kunt u zich tegelijkertijd ook voorstellen dat Suriname zich rechtmatig een biodiversiteitsschatkamer mag noemen? Met meer dan 1500 diersoorten en 5000 plantsoorten zijn wij ook 1 van de rijksten in biodiversiteit????????

Van de jaguar in het oerwoud tot de kleurrijke papegaaien in de lucht, Suriname bruist van leven. Ongeveer 20% van alle plantensoorten in het Amazonegebied komt hier voor, een bewijs van de unieke ecologische waarde van ons land.

Helaas is deze biodiversiteit onder druk.

Ontbossing, illegale houtkap, jacht en klimaatverandering bedreigen de flora en fauna van Suriname.

Dit jaar is het thema van Werelddag voor wilde dieren en planten “Mensen en planeet verbinden: digitale innovatie in het behoud van wilde dieren verkennen”.

Nieuwe technologieΓ«n zoals drones, camera’s en kunstmatige intelligentie bieden dus hoop om ons wildleven te beschermen.

Samen kunnen we meer!
First, let’s educate ourselves:

1. Leer meer over de bedreigingen voor wilde dieren en planten van WWF

2. Volg de richtlijnen van LBB / NATUURBEHEER en Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht.

Laten we samen werken om onze schatkamer van biodiversiteit te beschermen en te behouden, voor onszelf en voor toekomstige generaties!