Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de Vice President

VP toont solidariteit aan mensen met speciale hulpvraag

Vice-President Ronnie Brunswijk heeft zijn solidariteit voor mensen met een speciale hulpvraag getoond door samen met deze groep actief aan een bewustwordingslloop deel te nemen. Deze activiteit werd op donderdag 21 maart 2024 door de Stichting Platform ISOS – Integrale Samenwerking van Organisaties voor mensen met een Speciale Hulpvraag georganiseerd. Het evenement lag in het kader van de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie.

De loop startte op bij het oud-vlaggenplein en vervolgens werd er door de Tamarindelaan, Grote Combéweg, Van Sommelsdijckstraat, Kleine Combéweg en Kleine Waterstraat gelopen. De VP liep de route enthousiast mee en gaf hiermee invulling aan zijn belofte om aanwezig te zijn toen het platform hem op woensdag 13 maart 2023 een bezoek bracht. Gedurende de loop ontfermde hij zich over Patricia Brandon, bewoonster tevens maatschappelijk werkster van de Esther Stichting, die zich per rolstoel voortbeweegt.

De VP zegt dat mensen met een beperking dan wel speciale hulpvraag niet gediscrimineerd mogen worden. Hij riep de samenleving op deze groep te accepteren. Verder gaf de regeringsfunctionaris aan dat zijn participatie bedoeld is om solidariteit te tonen met deze personen. Tevens wenste hij hiermee duidelijk te maken dat de regering-Santokhi/Brunswijk deze groep niet is vergeten. De VP had na afloop van de activiteit enkele informele momenten met mensen met een beperking en kinderen van Huize Prasoro.