Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de Vice President

Vechter Abena maakt vp Brunswijk deelgenoot van Glory-zege

Donegi Abena heeft Vice-President (VP) Ronnie Brunswijk deelgenoot gemaakt van zijn eindzege op de Glory Grand Prix in het lichtzwaargewicht. Abena werd op zaterdag 8 juni 2024 winnaar van het 8-man tellende evenement in Nederland. De in Suriname geboren Abena, die onder de Surinaamse vlag vecht, heeft op maandag 24 juni zijn opwachting gemaakt bij de VP.

De regeringsfunctionaris toonde zich verheugd met het bezoek. De vechter had voor deze gelegenheid zijn kampioenstrofee meegenomen. VP Brunswijk zei dat Abena Suriname niet heeft teleurgesteld en dat het land trots op hem is. “Yu altijd e kon tranga en je overwinning is een grote zegen”, aldus de regeringsfunctionaris. Hij merkte op dat Abena Suriname nooit vergeet, en altijd terugkomt om zijn overwinning te vieren.

De Glory Grand Prix, met 8 topvechters, vond plaats in het Rotterdamse Ahoy. Abena versloeg in de finale de agressieve en snelle Bahram Rajabzadeh uit Azerbeidzjan. Rajabzadeh had tot dan het publiek op zijn hand, maar Abena maakte korte metten met zijn tegenstander. De vechter zegt in afwachting te zijn van het uiteindelijke titelgevecht, dat rond december op het programma staat.