Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de Vice President

Suriname staat achter atleet Asinga

Suriname staat als een man achter atleet Issamade Asinga. Dit heeft Vice-President (VP) Ronnie Brunswijk de topsporter duidelijk gemaakt. Asing jr. en zijn vader – Surinames oud-topatleet Tommy Asinga – hebben op woensdag 5 juni 2024 hun opwachting gemaakt bij de regeringsfunctionaris. Asinga jr. is momenteel verwikkeld in een schorsingszaak vanwege een positieve dopingtest. VP Brunswijk heeft de atleet in deze kwestie alle steun toegezegd.

Vader Asinga heeft het verhaal van zijn 19-jarige zoon in grote lijnen aan de regeringsfunctionaris voorgehouden. De VP heeft vervolgens zijn waardering uitgesproken voor de prestaties van Asinga jr., die vóór 17 juni hoger beroep zal aantekenen in zijn schorsingszaak. Volgens de VP moet er alles aan gedaan worden, zodat Asinga met zijn sporttalent Suriname op de wereldkaart blijft plaatsen. Hij zegt dat Asinga dan ook op de volledige steun van Suriname mag rekenen.

Asinga, die in de VS is geboren en er woont, heeft gekozen voor Suriname uit te komen. Hij toonde zich verheugd om VP Brunswijk te ontmoeten en waardeerde de uitgesproken steun. De atleet zei zich te zullen blijven inzetten om Suriname positief uit te dragen. Hij heeft vorig jaar in juli twee gouden medailles voor Suriname gewonnen en een U20-record verbroken tijdens de 53ste Zuid-Amerikaanse Atletiekkampioenschappen in São Paulo.

Vader en zoon Asinga werden vergezeld door de voorzitter van de Surinaamse Atletiek Bond (SAB), Dennis MacDonald. Verder zaten onder meer ook minister Gracia Emanuel en directeur Gordon Touw Ngie Tjouw van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) aan bij het gesprek. De VP heeft de gelegenheid ook aangegrepen om Asinga jr. kennis te laten maken met de Raad van Ministers, die op dat moment in vergadering bijeen was.