Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de Vice President

Samaaka-gemeenschap vraagt VP ondersteuning bij oplossen grondrechtenvraagstuk

De Vereniging van Saamaka Gemeenschappen (VSG) heeft de ondersteuning van Vice-President (VP) Ronnie Brunswijk gevraagd in het oplossen van het jarenlange grondenrechtenvraagstuk. Een groep bestaande uit leden van de VSG heeft op woensdag 3 juli 2024 hiertoe een petitie aan de VP overhandigd. De mensen zijn met spandoeken en in gezang naar het Kabinet van de Vice-President getogen.

VP Brunswijk, die op dat moment de vergadering van de Raad van Ministers (RvM) leidde, heeft een luisterend oor gehad voor de groep. Hij verzekerde de mensen dat het grondenrechtenvraagstuk dit zittingsjaar nog zal worden opgelost met de aanname van de Wet Collectieve Rechten Inheemse en Tribale Volken. De regeringsfunctionaris erkende dat de Saamaka-gemeenschap al lang genoeg heeft gewacht.

Volgens de VP is er over het onderhavige reeds overleg met President Chandrikapersad Santokhi geweest. De woorden van VP Brunswijk bleken hoopgevend voor de Saamaka-gemeenschap, dat er eindelijk actie zal worden ondernomen om haar rechten te beschermen. De mensen benadrukten niet tegen ontwikkeling te zijn, maar dat houtkap- en mijnbouwactiviteiten een verwoestende impact hebben in hun woongebied.