Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de Vice President

Regeringsfunctionarissen trekken fiscale status na

Enkele regeringsfunctionarissen hebben op donderdag 20 juni hun fiscale status nagetrokken bij de Belastingdienst Suriname. Tot deze groep behoorde ook Vice-President (VP) Ronnie Brunswijk. De regeringsfunctionarissen zijn daarbij in de gelegenheid gesteld om eventuele achterstanden in te lopen. Zij werden kort toegesproken door minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning

De groep werd ontvangen door de directeur der Belastingen Marita Lautan-Wijnerman, en de directeur der Directe Belastingen, Ashokkumar Ramautar. De actie was vooral bedoeld om als regeringsfunctionaris het goede voorbeeld te geven aan de samenleving. VP Brunswijk en de aanwezige ministers zijn kort in gesprek gegaan met de belastingfunctionarissen en hebben ook hun fiscale status meegekregen.

De algemene boodschap van deze actie is dat eenieder dient bij te dragen aan de staatskas door zijn of haar fiscale verplichtingen tijdig en correct na te komen. Het is volgens de Belastingdienst handig dat individuen jaarlijks hun fiscale status controleren, vooral om na te gaan of ingehouden belastingen daadwerkelijk worden afgedragen.