Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

e-Government

Online vuurwapen aanvraag

Met de recente introductie van online vuurwapenaanvragen hebben Surinaamse burgers nu de mogelijkheid om hun aanvragen digitaal in te dienen. Dit betekent dat het hele proces, van het indienen van de aanvraag tot aan de goed- of afkeuring ervan, volledig gedigitaliseerd is. Als gevolg hiervan is de afhandelingstijd van vuurwapenaanvragen drastisch verminderd, met een verbetering van 50-60%. Deze digitalisering biedt Surinaamse burgers het gemak om het volledige traject van hun aanvraag online te volgen, waardoor ze altijd op de hoogte zijn van de status van hun aanvraag.

Het digitale systeem genereert automatisch de benodigde beschikkingen, waardoor het administratieve proces efficiënter verloopt en de kans op fouten wordt verminderd. Bovendien wordt er actief gewerkt aan het integreren van verlengingen in het systeem, wat betekent dat burgers ook in staat zullen zijn om online verlengingsaanvragen in te dienen en te volgen.

Een ander voordeel van deze digitalisering is dat de beoordeling van vuurwapenaanvragen nu digitaal wordt uitgevoerd door de Procureur-Generaal (PG). Dit draagt bij aan een snellere en efficiëntere verwerking van de aanvragen, aangezien het proces niet langer afhankelijk is van fysieke documenten en handmatige procedures. Het resultaat is een verbetering van de algehele efficiëntie van het proces, wat ten goede komt aan zowel de aanvragers als de verantwoordelijke overheidsinstanties.