Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Binnenlandse Zaken

Nieuw jasje voor Bureau voor Burgerzaken Latour

Op 12 december 2023 werd een mijlpaal bereikt met de her-ingebruikname van het Bureau voor Burgerzaken (BvB) te Latour door Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (BiZa). Hij was vergezeld van BiZa-direkteur Nasier Eskak, de directeur van het Centraal Bureau voor Burgerzaken, Anastatia Kanape-Pokie, en de Onderdirecteur Administratieve Diensten, Juanito Eijk.

Bij zijn aantreden is minister Somohardjo een landelijke tour gestart, waarbij hij de knelpunten/uitdagingen bij diverse BvB-kantoren inventariseerde. Samen met zijn team heeft hij naar duurzame oplossingen gezocht. Het BvB-Latour sprong het meest in het oog, vanwege de steeds opstapelende problemen, waarvoor er geen oplossing scheen te bestaan. Het gebouw kampte met dak lekkages en warme werk en clientruimtes. Dit was voor de BiZa bewindsman een teken dat het een ongezonde zaak was voor zowel het CBB-personeel als de cliënten.

BvB-Latour is van de ruim 45 landelijke BvB-kantoren, het meest unieke; omdat het verantwoordelijk is voor 10% van het totale aantal ingezetenen in Suriname, wat neerkomt op meer dan 62.000 mensen. Deze statistieken maken het tot het drukstbezochte BvB-kantoor in het hele land.

Om de nodige aanpassingen aan het kantoor mogelijk te maken, moest het personeel elders worden ondergebracht, waarbij opviel dat het personeel uiterst enthousiast reageerde op deze tijdelijke verplaatsing.

Minister Somohardjo is voornemens om in 2024 weer zijn BvB bezoeken aan te vangen en gaat ervoor zorgen dat hij alle BvB kantoren bezoekt, ook die ver in het binnenland zijn gesitueerd. Hij bedankte alle betrokkenen voor hun bijdrage aan de renovatie en sprak de hoop uit dat de vernieuwde faciliteiten, zullen leiden tot aanzienlijke verbeteringen in de dienstverlening, zowel voor de gemeenschap als het personeel.