Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Binnenlandse Zaken

Minister Somohardjo reikt eerste beschikkingen vervroegd pensioen uit

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (BiZa) heeft op maandag 7 augustus 2023 de eerste 3 stimuluspakketten beschikkingen uitgereikt. Deze zijn bedoeld voor ambtenaren, die vervroegd uit overheidsdienst willen treden. Uit de laatste Landsdienaren registratie is gebleken dat ruim 1000 ambtenaren met vervroegd pensioen willen. De uitreiking van deze beschikking vond plaats op het hoofdkantoor van BiZa aan de Wilhelminastraat ten overstaan van o.a directeur Nasier Eskak en leden van de commissie Public Sector Reform (PSR).

Op dit moment wordt fase 1 afgerond, terwijl er in november fase 2 van start zal gaan. Bij fase 2 zullen er weer stimiluspakketten aangeboden worden aan de ambtenaren.

De BiZa bewindsman benadrukt dat: ‘’Eén van onze taken is om het ambtenarenapparaat efficiënter te laten draaien en ook slanker te laten worden. Dit doen wij door middel van het aanbieden van stimuluspakketten’’.

Het ministerie heeft drie groepen geidentificeerd, waarbij er pakketten voor worden samengesteld om de dienst vervroegd en vrijwillig te verlaten. De 3 groepen bestaan uit: De groep van 55 jaar met 35 dienstjaren en de groep met 1 tot 5 dienstjaren en vervroegd uittreden uit overheidsdienst en de derde die gebruik wilt maken van de 18 maanden regeling.

IMF

Vandaag had de minister samen met zijn staf een meeting met IMF in verband met de board review. IMF gaf aan, dat het ministerie van Binnenlandse zaken buiten verwachting presteert, waarop de bewindsman antwoordde, dat het succes van het ministerie een team effort van ons allemaal is .