Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij

Minister Sewdien geeft startsein voor rehabilitatie Wasima en Clarapolder

Met het opendraaien van een sluis nabij het pompgemaal Clarapolder heeft minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vergezeld met de Landbouw-directeur Jitendra Kalloe  en districtscommissaris Senrita Gobardhan hedenmiddag in Nickerie het symbolische startsein gegeven voor  de rehabilitatie van de kunstwerken binnen de waterschappen Waldeck Sidoredjo Margarethenburg, Wasima en de Clarapolder. 

De werkzaamheden zijn op maandag 18 maart 2024 van start gegaan en worden uitgevoerd door Bouw en Infra Sheroman NV en Sahenco NV. De financiering van deze projecten is onderdeel van  het “Sustainable Agriculture Productivity Program SU-L1052” die wordt  gefinancierd uit een lening van 30 miljoen USD bij de Inter-American Development Bank.

Desbetreffende waterschap besturen zijn nauw betrokken geweest bij het vaststellen van de prioriteiten die zijn meegenomen in de assessment rapporten van dit project. De LVV-minister kondigde aan dat de voorbereidingen die nu worden getroffen voor de rehabilitatie van een groot aantal wegen binnen deze en andere waterschappen, ook tot dit project behoren.

Voor de rehabilitatie van de kunstwerken  is een periode van 3 maanden uitgetrokken. Minister Sewdien heeft de belanghebbenden opgeroepen om de werkzaamheden nauwlettend te volgen en  ervoor zorg te dragen dat deze volgens het bestek worden uitgevoerd. De rehabilitatie van de waterschappen is volgens de bewindsman   een stap dichterbij de verzelfstandiging van de boeren waarvan hij groot voorstander is. De LVV- minister attendeerde de agrariers op dat de overheid stap voor stap werkt aan alle knelpunten, zodat het ondernemen in de rijstsector probleemloos wordt.