Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij

LVV voorziet huishouden van plantmateriaal als voortgang voor het Prani Yu Djari-project

In verband met het Prani Yu Djari-project heeft het directoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vandaag de huishoudens van het Keenswijk-woonproject te Nieuwe Grond voorzien van groenten- en fruitplantmateriaal. Dit project werd op de 64e verjaardag van president Chandrikapersad Santokhi gelanceerd met de bedoeling in één jaar tijd, dus voor zijn 65e jaardag, 65000 groenten- en fruitplantjes in de grond te hebben gezet. Het project wordt uitgevoerd door first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry in samenwerking met het  ministerie van LVV en Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM).

Het Prani Yu Dyari-project is bedoeld om het beplanten van erf onder de samenleving te stimuleren. “Ondanks wij hier in Suriname over voldoende grond en water beschikken doen wij er praktisch weinig mee. Wij willen middels dit project het initiatief bij de mensen aanwakkeren om hun erven te beplanten met groenten en fruit om zodoende zelfvoorzienend te worden,” zei LVV-minister Parmanand Sewdien, die persoonlijk enkele erven van het Keenswijk-woonproject beplantte. De bewindsman heeft de LVV-kantoren in stad en district de opdracht gegeven dusdanig plantmateriaal aan te maken zodat eenieder die behoefte heeft daaraan voorzien kan worden van voldoende en kwalitatief uitstekende planten.

Degenen die behoefte heeft om binnen het kader van het Prani Yu Djari-project voorzien te worden van plantmateriaal, kan contact opnemen met de LVV-kantoren in stad en district.