Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Binnenlandse Zaken

LVV-keurmeesters gegarandeerd bij Ied Ul Adha offerfeest

Van het jaar is bepaald dat het Ied- Ul- Adha feest, oftewel het offerfeest, op zondag 16 juni gevierd wordt. Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (BiZa) geeft de verzekering dat organisaties die het feest zondag vieren, gerust kunnen slachten, omdat de keurmeesters van Landbouw Veeteelt en Visserij, aanwezig zullen zijn op de geregistreerde locaties.

De Biza bewindsman legt uit dat het elk jaar, gebruikelijk is dat het ministerie, moslimorganisaties om advies vraagt voor het vaststellen van een nationale feestdag. “Ook dit jaar was dat niet anders,” benadrukt minister Somohardjo. Er is, volgens hem advies gevraagd aan de drie grote moslimorganisaties; de Surinaamse Islamitische Vereniging (SIV), de Surinaamse Moeslim Associatie (SMA) en de Madjilies Moeslimien Suriname (MMS). Op basis van de meerderheid is besloten om het offerfeest op 16 juni te houden.

Voor de SMA valt de dag van de viering van het Ied Ul Adha feest op maandag 17 juni. De bewindsman, die zelf ook tot de SMA behoort, zegt dat hij zowel op zon- als de maandag het feest zal vieren, welke drie dagen lang duurt. Het is één van de twee belangrijkste dagen voor de moslims. “Op deze dag leren wij over offervaardigheid, bereidheid tot offeren en gehoorzaamheid.